Subsequent-level renovation: A Forty eighth-floor Vancouver Home luxurious apartment will get a steep elevation in type

Widespread-area design particulars steadiness the husband’s sculptural tastes with the spouse’s fondness for softness and glam.

Critiques and proposals are unbiased and merchandise are independently chosen. Postmedia might earn an affiliate fee from purchases made by hyperlinks on this web page.

As with most pre-sale condos, it had solely been doable to customise just a few parts. The house owners, a pair approaching retirement, cherished the spaciousness of the two-bedroom-plus-den house and its views arcing from the North Shore Mountains to Burnaby and Richmond. However in addition they wished to make it their very own.

You are reading: Subsequent-level renovation: A Forty eighth-floor Vancouver Home luxurious apartment will get a steep elevation in type

Kassam’s job was to raise and personalize, he says, whereas complementing what was already there.

A curvy Nyra Linear pendant from Tech Lighting, and Restoration Hardware 1960s Rome backless counter stools, complement the shape of the kitchen island.
A curvy Nyra Linear pendant from Tech Lighting, and Restoration {Hardware} Sixties Rome backless counter stools, complement the form of the kitchen island.Photograph by Provoke Studios /PNG

They began by fixing some quibbles with the unique structure. One was the situation of the primary-bedroom doorway, which created a clumsy hallway between the ensuite and bed room. Kassam and his group moved the doorway, permitting them to reclaim house for an even bigger walk-in closet with ultra-customized storage. “Each drawer and cupboard was measured based on what they’d be storing in that house. Even the heights of his footwear; the heights of her footwear, and the proper angles and pitches to show them,” says Kassam.

Only one hitch: the bed room entry was now off the center of the eating room, the place Kassam was planning a focal-point show and storage wall. His inventive repair? A hidden door, hid behind a cupboard panel.

Surrounding the door panel, brass-inlaid walnut cabinetry and shelving home treasured possessions; a set of Hermès plates, tremendous silverware and glassware, objets d’artwork and extra. A bronze-tinted mirror creates the phantasm of house whereas softening reflections. Altogether, the look evokes a classy speakeasy.

Readmore : COVID-19: UBC researchers discover ‘weak spot’ in all major variants

Secret doorways have turn out to be considered one of Kassam’s signatures. “I normally attempt to incorporate both a millwork door or a wallpaper door when approaching awkwardly positioned accesses,” he says.

Color-wise, Kassam retained a impartial palette within the widespread areas of the house. “I believe [the clients] in all probability would have finished extra color all through the house, however I mentioned let’s take the accents, the lighting, the furnishings; and that would be the elevating issue within the shared areas of the house,” he says.

Widespread-area design particulars steadiness the husband’s sculptural tastes with the spouse’s fondness for softness and glam. Curved-back velvet eating chairs soften a live-edge walnut eating desk, for example. A serpentine sectional and different curvy furnishings steadiness a bold-lined leisure encompass.

For the reason that couple didn’t want the 2 full bedrooms of the builder’s unique plan, Kassam transformed the den and second bed room to his-and-hers places of work.

A Terzani Argent chandelier emulates starry skies – a tribute to the condo's sky-scraping altitude – while a live-edge walnut dining table and velvet Rove Concepts chairs give modern glam appeal.
A Terzani Argent chandelier emulates starry skies – a tribute to the apartment’s sky-scraping altitude – whereas a live-edge walnut eating desk and velvet Rove Ideas chairs give fashionable glam attraction.Photograph by Provoke Studios /PNG

For the husband’s workplace, Kassam took inspiration from a collection of unique prints by LeRoy Neiman, selecting up a greenish gray shade for a complete wall of customized cabinetry (Benjamin Moore Duxbury Grey).

“I wished to make use of color to replicate their private preferences and esthetics, however do it in a manner that we might tie the whole lot [in the home] collectively,” says Kassam. “That’s why it was actually necessary to decide on colors and tones that have been of the identical worth and depth as the nice and cozy brown millwork and walnut.”

Readmore : Mar-a-Lago inventory shows top secret docs, news clippings, books — and empty ‘classified’ folders

The house’s lighting wanted enchancment; widespread in new developments, says Kassam. “You don’t have the chance for recessed lighting in concrete-ceiling condos, so there may be nearly no overhead lighting,” he provides. Therefore, each new millwork piece included built-in lighting, reminiscent of linear LEDs.

Within the kitchen and eating room, Kassam scrapped pre-installed fixtures for extra fashionable centrepieces. To enhance a uniquely curved kitchen island, he tracked down a pendant with an almost equivalent undulating profile. A glowing gold chandelier within the eating space emulates stars. “We wished that twinkling characteristic as a result of they’re so excessive up within the sky,” says Kassam. He and his group took care to verify no fixture or furnishing impeded the house’s sweeping views.

“It was about elevating and that includes key areas however not taking away from the structure and consider,” says Kassam. “That’s actually the promoting characteristic of any such property: these limitless views of Vancouver.”

Design: Kalu Interiors

Building: Tall Tree Building Ltd.

Millwork: Craftsman Millwork and Design

Related Posts


This will close in 0 seconds